Din cykelkurv

Din indkøbskurv er tom.

  Vi matcher dagligt 6292 varer mod vores konkurrenters pris
 Gratis fragt på ordrer over 299,- med GLS   30 dages fuld returret   Byt gratis i 3 butikker

Cykeldæk

 

Mangler du dæk til din racercykel, MTB eller citybike, kan du finde dem her. Vi har et stort udvalg af cykeldæk fra blandt andre Schwalbe, Specialized og Continental.

varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sorter faldende
varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sorter faldende

Cykeldæk til landevejen


Når du vælger cykeldæk, skal du bestemme dig for hvad du er ude efter. Skal det være det hurtigste, letteste på markedet? Eller vil du være sikker på aldrig at punktere? Skal det være en mellemting?

Generelt kan du se efter flere ting:

TPI: Treads per inch giver et tal på vævningen i cykeldækket. Flere tråde giver lavere rullemodstand og generelt bedre punkteringsbeskyttelse. Der kan dog være andre faktorer der spiller ind på punkteringer, såsom ekstra lag i cykeldækket.


 

Vægt: Jo lavere vægt, jo bedre acceleration. Det er her - og på slangen - du henter den billigste effekt, hvis du vil mærke en vægtbesparelse. Få gram er mærkbart forbedrende, så vil du have en hurtigere cykel, så gå efter cykeldækkene først.


 

Luftkammer: Skal du køre langt og ujævnt, er kammeret et sted at kigge. Større kammer giver mere komfort og ser du f.eks. Paris-Roubaix vil du opleve, at profferne allesammen kører med større kammer end de traditionelle 23mm.


 

Foldedæk eller kanttråd: Vi taler smidighed og vægt. Foldedækket er lettere og mere fleksibelt, hvilket igen giver en bedre rullemodstand. Når det er sagt, findes der glimrende kanttrådsdæk, der fungerer godt som træningsdæk. Er du pendler, kan det f.eks godt betale sig at købe et sæt kanttrådsdæk og lægge indlæg i.


 

Gummiblanding: Ofte refereret til som Compound. Dækker over hvilke og hvor mange typer gummi der bruges til dækket. Jo hårdere, jo mere fart og lavere modstand. Jo blødere, desto mere greb. Regnvejrsdæk bør f.eks være relativt bløde.


 

Punkteringer: De bedste cykeldæk mod punkteringer, har typisk indlagt en ekstra beskyttelse i form af en anden type gummi eller en skumblanding. Det skal gøres så det ikke går udover egenskaberne på vejen - rullemodstand og greb - og heller ikke alt for meget udover vægten.Cykeldæk til MTBLigesom ved landevejsdækkene betyder flere tråde lavere modstand og bedre modstand mod punkteringer. Men de virkelig vigtige faktorer er her, dækkes karakteristika i form af knoppernes antal, højde og placering. De afgør om cykeldækket er til tørre eller våde, faste eller løse forhold og hvordan det agerer under netop disse fohold.
Herudover er vægten altid interessant. Et let cykeldæk er nemmere at accelerere op i fart og MTB er i høj rad kendetegnet ved det skiftende tempo - så her kan vægten virkelig mærkes. Men det vil altid være et kompromis mellem vægt og funktion, ligesom det ikke duer at køre de letteste dæk med tynde sider på spor med mange sten eller torne - så har du en sikker punktering.

Slutteligt er luftkammeret en væsentlig faktor. Dels giver større luftkammer mere komfort, dels mere kontakt med overfladen og dermed mere greb

Vent venligst ...